Hoe word je een verkeersregelaar? Haal in 3 stappen het certificaat

04

Wat niet veel mensen weten is dat het beroep verkeersregelaar pas sinds 2009 een officieel beroep is. Hiervoor was het de taak van de politie om het verkeer bij werkzaamheden te handhaven. Verkeersregelaars regelen het verkeer en zorgen voor de veiligheid van weggebruikers. Als je verkeersregelaar wilt worden heb je een certificaat nodig en moet je in het bezit zijn van een officiële aanstellingspas. Hiermee laat je zien dat je bevoegd bent om het beroep verkeersregelaar uit te voeren.

Stap 1: Aanmelden voor de opleiding tot verkeersregelaar

Als je verkeersregelaar wilt worden kan je zonder ervaring of diploma aan het werk. Voor je aan de slag kan gaan is het wel verplicht om een aanstellingspas te hebben. Zonder deze pas kan je niet aan het werk en kan je dit mooie beroep niet uit oefenen. Geen zorgen wij regelen dat jij de pas gratis binnen 3 dagen kan halen. De eerste stap die jij moet zetten om een certificaat te halen is je aanmelden bij de opleiding tot verkeersregelaar. Door je in te schrijven via de link op de site wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen door onze recruiters voor verdere hulp. Aan de telefoon maken we kennis en nodigen je daarna uit voor een gesprek op kantoor. Tijdens het gesprek op kantoor bespreken we de voorwaarden voor de opleiding en krijg je daarna de kans om er nog een nachtje over te slapen voor je besluit mee te doen.

Stap 2: De verkeersregelaars opleiding volgen

Als je hebt besloten de opleiding te gaan doen is het belangrijk om te weten hoe de dagen eruit komt te zien. De opleiding die wij aanbieden via Binck Academy bestaat uit een gratis 3-daagse opleiding. Als je deze haalt kun je direct aan de slag als verkeersregelaar en ontvang je aanstellingspas. Je zit gelukkig niet 3 dagen in een klaslokaal! De eerste dag is een theorieles waarbij je klassikaal leert hoe het werk eruitziet als verkeersregelaar, de signalen die je gaat gebruiken en hoe je veilig te werk gaat. Ook ga je leren over de wetgeving van verkeersregelaars, maak je kennis met de verkeersregels en krijg je te horen welke kleding je aan moet tijdens het werk. Aan het eind van de theorieles wordt een kort theorie-examen afgenomen om te testen of je alles goed hebt begrepen. Dag 2 en 3 zijn praktijklessen waarbij je op een kruispunt komt te staan en leert wat de belangrijkste basisregels en vaardigheden zijn. Het praktijkexamen wordt afgenomen door iemand van Binck die wordt bijgestaan door een vertegenwoordiger van de politie. Hierbij er wordt gekeken naar of je de juiste posities inneemt en het verkeer correcte aanwijzingen geeft. Klinkt spannend, maar we kunnen vast verklappen dat bijna iedereen het examen haalt.

Stap 3: Verkeersregelaars certificaat

Heb je de 3-daagse opleiding gevolgd en is het je gelukt om deze succesvol af te ronden? Gefeliciteerd, je bent nu in het bezit van een officiële landelijke aanstellingspas! Het certificaat is binnen en je bent er nu klaar voor om als verkeersregelaar te werken op grote evenementen en infraprojecten. Wij hebben veel werk voor je en zorgen ervoor dat je het certificaat niet voor niets hebt gehaald. Veel succes!

Is jouw interesse gewekt na het lezen van deze 3 stappen? Zie jij het helemaal zitten om in teamverband het verkeer in goede banen te leiden? Meld je dan aan en kom werken als verkeersregelaar!

Mobiliteit in je mailbox

Schrijf je in voor de Mobiliteit Update, en we sturen je een mailtje zodra er een nieuw artikel online staat. Handig!

Naam
Privacy(Required)